Rødvin Til And

Prevensjonsmidler For Kvinner — Kvinner Og Klær

Kvinner som er 16, 17, 18 eller 19 år, får spiral og p-stav gratis. Kvinner som er 20 eller 21 år, får ikke dekket hele kostnaden og må betale noe selv. Bidragssatsen vil variere etter produkt og kvinnens alder. Ordningen med bidragsdekning til prevensjonsmidler gjelder fra måneden etter at kvinnen fyller 16 år og til og med måneden før kvinnen fyller 22 år. Apoteket kan utlevere prevensjonsmidler som dekkes av folketrygden for inntil et halvt års forbruk av gangen. I tillegg til leger har helsesøstre og jordmødre med autorisasjon eller lisens etter helsepersonelloven, rekvireringsrett for samtlige prevensjonsmidler til kvinner over 16 år. Les mer om rekvireringsrett hos Helsedirektoratet. Bidragssatser og hva kunden skal betale 3 måneder 6 måneder 1 år Bidragsbeløp Kr 120 Kr 240 Kr 480 Apoteket beregner hva kunden skal betale ut fra prevensjonsmidlets varighet, pris, kvinnens fødselsdato og datoen hun henter ut prevensjonsmidlet. Ved lengre utenlandsopphold kan apoteket utlevere prevensjonsmidler for inntil ett års forbruk.

Regelverk forskrift om bidrag til visse helsetjenester rundskriv til § 5-22 - bidrag til spesielle formål Først publisert: 13. 05. 2019 Sist faglig oppdatert: 01. 01. 2020

Alle prevensjonsmidler beskytter mot uplanlagt graviditet. Kondom beskytter i tillegg mot seksuelt overførbare infeksjoner. For menn er fortsatt kondom det eneste alternativet, mens er du kvinne har du et stort utvalg å velge mellom. Du bestemmer selv hvilken metode du ønsker å bruke. Skaff deg kunnskap om de ulike prevensjonsmidlene – om virkning, bivirkninger og bruksmåte – slik at du kan velge metoden som er best for deg. Informasjon, pris, fordeler og ulemper ved de ulike metodene kan også finnes i vår oppdaterte Prevensjonsguide. Alle under 25 år kan benytte Sex og samfunns drop-in tilbud for gratis veiledning og resept på prevensjon. Vi setter også inn p-stav og spiral. Felles ansvar Begge parter har likt ansvar for å beskytte seg mot uønsket graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner. Har du spørsmål? Chat med oss!
Hva er selvbestemt prevensjon? Når du skal få prevensjon skal du få informasjon om alle typer prevensjonsmidler som finnes. Du skal få god informasjon om eventuelle fordeler og ulemper med de forskjellige typene. Legen du snakker med skal også stille spørsmål om din og din families helse. Disse spørsmålene stilles for å finne ut om det er medisinske grunner til at enkelte prevensjonsmetoder ikke passer for deg. Først etter å ha fått all denne informasjonen kan du ta et selvbestemt valg. Du trenger ikke en gynekologisk undersøkelse for å få prevensjon. Dersom du ønsker spiral gjennomføres en gynekologisk undersøkelse samtidig som spiralen settes inn. Hvordan velge prevensjon? Valg basert på innhold Det finnes mange typer prevensjonsmidler, og disse kan deles opp i tre forskjellige grupper ut ifra hva de inneholder. Mange er redde for å bruke prevensjon med hormoner fordi de føler at dette er unaturlig for kroppen. Det er en sannhet i dette, siden man tilfører kroppen en viss mengde hormoner gjennom prevensjonsmidlene.

P-staven og hormonspiralen Jaydess varer i tre år. P-sprøyte må settes hver tredje måned, p-ring må skiftes hver måned og p-plaster må skiftes hver uke. P-piller må tas hver dag og kondom må brukes ved hvert samleie. For noen er det vanskelig å huske noe hver dag, slik man må med p-piller. Det er mange ting du kan gjøre for å huske bedre, for eksempel ha en daglig alarm på telefonen. Hvis du likevel ofte glemmer å ta p-pillen kan du vurdere å skifte til en type prevensjon som skal tas sjeldnere. Valg basert på bivirkninger For de aller fleste gir prevensjon få bivirkninger og de fleste bivirkningene er små og forsvinner etter tre måneder. Det er viktig å huske at grunnen til at det finnes så mange typer prevensjonsmidler er fordi vi alle er forskjellige og vi derfor har svært forskjellige reaksjoner på hormoner og prevensjonsmidlene. Du kan lese om alle de ulike prevensjonsmidlene i vår Prevensjonsguide. Har du spørsmål? Chat med oss!

prevensjonsmidler for kvinner

På markedet finnes det også et lite utvalg små maskiner som måler såkalte «sikre perioder». Disse markedsføres ofte som et prevensjonsmiddel, og som «hormonfri prevensjon». Disse måleinstrumentene, og såkalte «sikre perioder» gir ikke god beskyttelse mot graviditet. Disse er derfor ikke inkludert i vår oversikt. Valg basert på sikkerhet Det er forskjellig grad av sikkerhet ved de ulike prevensjonsmidlene. Under er en oversikt over hvilke som har best og dårligst sikkerhet. Grunnen til at spiral og p-stav har så god sikkerhet er at det ikke er mulig å gjøre feil eller glemme å bruke prevensjon. Valg basert på pris For mange kan pris være viktig ved valg av prevensjon. Kobber- og hormonspiral og p-stav har en høyere pris, men siden disse varer over flere år, er disse billigere på sikt. Dersom du er mellom 16-20 år kan du også få prevensjon billigere eller gratis, se tabell her. Dette er fordi staten subsidierer prevensjon for denne aldersgruppen. Valg basert på varighet Hormonspiralen Mirena og kobberspiralen varer i fem år.

Mange får også mindre blødninger, og noen mister blødningene sine helt. Ulempen er at blødningene kan bli uregelmessige, og du kan få økt eller langvarige blødninger. Det er ingen måte å forutse hva slags blødningsmønster du vil få, og det er store variasjoner fra person til person. Det er også vanlig at blødningene forsvinner over tid, slik at du på sikt kan miste blødningene dine fullstendig. Det er ikke farlig å ha mye, lite eller ingen blødninger. Du er like godt beskyttet mot graviditet uansett hvilket blødningsmønster du har. Hormonfri prevensjon Kobberspiral og kondom er prevensjonstyper som ikke inneholder hormoner. Fordelen med prevensjon uten hormoner er at det ikke er risiko for bivirkninger. Menstruasjonen vil opptre slik som tidligere. I tillegg til å beskytte mot graviditet, beskytter kondom også mot seksuelt overførbare infeksjoner, som for eksempel klamydia. Ulempen med kondom er det er sjanse for brukerfeil. Kobberspiralen har god sikkerhet, men kan gi økte blødninger og menstruasjonssmerter.

  1. Vannet har gått
  2. Ulike prevensjonsmidler for kvinner
  3. Prevensjonsmidler for kvinner
  4. Kvinner i islam
prevensjon for kvinner uten hormoner
  1. Reptil butikk sverige
  2. Bjørn sortland bøker
  3. Nrj radio frekvens 2017
  4. Hvor mange innbyggere er det i stavanger 2
  5. Dag og tid avis coupons
  6. Innovasjon norge trondheim airport
  7. Mensmurringer 4 dager etter eggløsning
  8. Apps til apple tv
  9. Leiebil i norge
  10. Slapp og trøtt hele tiken jah
  11. Billig ferie med barney
  12. Reise til fort myers
  13. Gratis vaksine mot livmorhalskreft online
  14. Henriksen vitamin
eøs-avtalen-norge
Tuesday, 27-Dec-22 22:20:10 UTC