Rødvin Til And

Når Er Julaften

Av: Fredrik Moen Gabrielsen 44 prosent av befolkningen sier de spiser ribbe på julekvelden. Det kommer fram i en undersøkelse gjort av Matprat i fjor. Matprat er kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK), som eies av bondesamvirket Nortura. – I undersøkelsen svarte 34 prosent svarte at de velger pinnekjøtt på julekvelden. Vestlandet trekker snittet på ribba ned, for på Vestlandet svarer hele 69 prosent at de spiser pinnekjøtt på julaften, sier markedsanalytiker Gunnar Thoen i Matprat. Han tror det både er kulturelle og geografiske årsaker til de store forskjellene. Saken fortsetter under bildet. 34 prosent av oss spiser pinnekjøtt på julaften. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix – Gris var nok mer vanlig på gårder på Østlandet før, og de slaktet da gris til jul, sier Thoen, som legger til at ribbe er aller mest populært i Oslo og Akershus. Kalkun kommer på tredjeplass, med 5 prosent. 3 prosent svarte torsk, og 2 prosent svarte at de foretrekker svinestek. Les også: Slakteren Strøm-Larsen tredobler julematsalget i desember Økende interesse for vegetar Tallet på dem som velger vegetaralternativ på julekvelden, ligger på 2 prosent av befolkningen.

  1. I england
  2. Når faller julen i 2019?
  3. Arbeidstider i jula | spør advokaten | arbeidsrettsadvokater.no
  4. Når faller julen i 2020?
  5. MARNA HAUGEN on Instagram: “Å vekke ungene og fortelle at det er JULAFTEN 💃🎉😆🎄🎅”

I england

  • – Koselig å jobbe på julaften | Telia
  • Når er julaften i usa
  • Åpningstider for Vinmonopolet på julaften, nyttårsaften og resten av romjulen
  • Linnea myhre bøker
  • Hegerberg på vei tilbake: – Som julaften for meg

Når faller julen i 2019?

Det er mange virksomheter som praktiserer kortere arbeidsdager på julaften, nyttårsaften og i romjulen. Denne reduserte arbeidstiden er ikke lovfestet, sier Infotjenesters arbeidsrettsjurist Camilla Schie-Veslum. - Arbeidstakerne kan ikke med loven i hånd kreve redusert arbeidstid på virkedagene i jula. Etter loven er det vanlige arbeidsdager, med noen begrensninger for julaften og nyttårsaften, sier Schie-Veslum. Julaften arbeidsfri etter 15 Julaften er særskilt nevnt i arbeidsmiljølovens paragraf 10-10. Der står det presisert at det skal være arbeidsfri på jul-, påske- og pinseaften fra klokka 15. - Det innebærer at hvis noen skal jobbe etter klokka 15 på julaften, så må vilkårene for søndagsarbeid være oppfylt. Søndagsarbeid er bare tillatt når arbeidets art gjør det nødvendig, så vanlig kontorarbeid vil ikke kunne gjøres etter 15 på julaften, sier Schie-Veslum. Etter lov om helligdager og helligdagsfred kan butikker holde åpent til kl. 1600 på julaften. Nyttårsaften arbeidsfri etter 18 Nyttårsaften er ikke spesielt nevnt i paragraf 10-10, så der gjelder den generelle regelen om at det skal være arbeidsfri fra klokka 1800 dagen før en søn- eller helgedag.

Arbeidstider i jula | spør advokaten | arbeidsrettsadvokater.no

når er julaften i usa

Når faller julen i 2020?

når er julaften i tyskland

MARNA HAUGEN on Instagram: “Å vekke ungene og fortelle at det er JULAFTEN 💃🎉😆🎄🎅”

Dette var også solvervsdagen ifølge den julianske kalenderen, og den største festdagen for tilhengerne av guden «Sol Invictus», den uovervinnelige sol. Dyrking av solen som guddom hadde vært riksreligion i Romerriket i noen gamle troen romerne hadde arvet fra Hellas, inneholdt mange guder med konkurrerende kulter og presteskap. Innen imperiets grenser fantes det også mange andre religioner. Keiser Aurelian hadde på 270-tallet innført dyrking av solguden som en samlende tro i keiserriket. Både i Egypt og Iran fantes det sterke religiøse grupper som dyrket solen som guddom. Samtidig vokste kristendommen frem som undergrunnsreligion – iblant tolerert, iblant undertrykket – med voldsom åndelig kraft. Den siste store kristendomsforfølgelsen skjedde under soldyrkeren Diokletian (en av de få keiserne som pensjonerte seg). Få år senere ble han etterfulgt av Konstantin den store, som tolererte de kristne som begynte å holde sin egen fest på soldyrkerkonkurrentenes store dag. Kompromiss Lenger øst i riket hadde man imidlertid en eldre konkurrerende dag, epifania, «åpenbaringsdagen», 6.

når er jula ferdig
  1. Hva er fornybar energi
  2. Nora mørk bildene
  3. Kul i nakken kreft 2
  4. Janne jemtland ektemann navn da
  5. Elv i hedmark
  6. Hva er bsu
  7. Selskapsleker voksne inner
  8. Opskrift på bearnaisesauce
  9. Nattog stavanger oslo
  10. Hytte på oppdal til leie
eøs-avtalen-norge
Tuesday, 27-Dec-22 19:12:15 UTC