Rødvin Til And

Rydd Deg Lykkelig

Hvis ikke, dropper vi velferdsstaten. Solberg, Stoltenberg og resten av gjengen er som vanlig fanatisk opptatt av nasjonaløkonomi-fallos nummer én: Brutto nasjonalprodukt ( BNP). Problemet er altså at BNP kunne vært så veldig mye større hvis alle hadde brukt mer tid på jobben. Faktisk 2. 300 milliarder større, ifølge Statistisk sentralbyrå ( SSB). Jaha? Som Robert F. Kennedy så elegant sa det: «Brutto nasjonalprodukt måler absolutt alt – bortsett fra det som gjør livet verdt å leve. » BNP måler økonomisk aktivitet. Det som ikke genererer penger, måles ikke. Så det å «bruke tid på seg selv» er altså bortkastet. Like bortkastet som å ha kvalitetstid med ungene, være frivillig fotballtrener, sitte i kommunestyret, være leksehjelp for innvandrere, besøke bestemor, eller lese en god bok du har lånt på biblioteket. Ingenting av dette genererer økonomisk aktivitet. Det som derimot genererer masse økonomisk aktivitet, er for eksempel bilulykker, masseødeleggelsesvåpen og profesjonelt utført negledesign.

Netflix

FREEDOM TO BE YOU🌈🦋 op Instagram: "HVA GJØR DEG LYKKELIG? Det har blitt forsket mye på lykke. Penger kan til en viss grad gjøre deg lykkelig fordi det gir deg trygghet og…"

Hvis alle planetens innbyggere skal ha samme forbruk som oss nøysomme nordmenn, trenger vi mer enn bare én klode. Jobber vi mindre, bruker vi automatisk også færre ressurser. Det er good news, også for framtidige generasjoner. Og så dette med arbeidskraft: Robotene kommer. Kunstig intelligens kommer. På både kort og lang sikt blir det rett og slett stadig mindre behov for menneskelig arbeidsinnsats – samtidig som vi til sammen har gods og gull nok til alle. Og hva gjør vi da? Skal vi gi noen få mye jobb og stor kake, mens resten må gå uten både jobb og kake? Det er mulig at meningen med livet for NHO, Solberg og Stoltenberg er å jobbe stadig mer, men det er ikke sikkert kassadamene på Rema er enige. Kassadamer er dessuten på vei til å bli utslettet, enten de vil eller ikke: Selvbetjeningsmaskinene kommer til å skylle som en flodbølge over landet. Dette kommer til å fortsette. I dag kassadamer, i morgen sjåfører og kjøreskolelærere, og etterpå kommer de helautomatiserte drone-trålerne. Vi vil trenge folk mindre og mindre.
rydd deg lykkelig på 6 uker

Synnøves system - slik ryddet jeg meg lykkelig | ARK Bokhandel

Reduksjon av arbeidstid har vært gjennomført med jevne mellomrom siden den industrielle revolusjon. Rett etter krigen var normalen 48 timer i uka. Det magiske ordet her er «produktivitetsvekst»: Vi skaper så mye mer velstand og rikdom per arbeidstime at alt peker oppover, selv om vi bruker mindre tid på jobben. Derfor har vi tatt ut noe av gevinsten i mer fritid. Så akkurat hvorfor er det vi skal jobbe mer nå? Det er i alle fall ingen grunn til å tro at flere Teslaer i garasjen vil gjøre oss lykkeligere. Lykkeforskningen har for lengst slått fast at her i den rike delen av verden gir ikke økt shopping særlig økning i lykken. De som stadig maser om mer arbeid, har to gigantiske, blinde flekker i synsfeltet: For det første blir det stadig mindre behov for arbeidskraft i verden – samtidig som rikdommen stadig vokser. For det andre er det høyst tvilsomt om kloden tåler dobbelt så mange Teslaer. Det er selvfølgelig nær sammenheng mellom økonomisk vekst (økt BNP), forbruk av naturressurser og mer klimatrøbbel.
LES OGSÅ: Mann fra Trondheim vant 2, 7 millioner i Lotto Venner og familie Utenom den økonomiske situasjonen, var ikke forskjellene store. Sammenlignet med ''taperne'' var ikke vinnerne mer tilfreds med familie, venner og bosituasjonen. – Effekten var større for dem som hadde vunnet mer. Man er altså mer tilfreds om man vinner fem millioner enn bare en million. Dessuten ser vi at effekten varer over tid, og ikke avtar med tiden. Myten sier at de som vinner blir presset av venner og slektninger som vil dele pengene. Men tidligere studier viser at dette ikke skjer, det er ikke riktig, sier Lindqvist. LES OGSÅ: Lars Erik fra Trondheim vant to førstepremier i Lotto Deling Forskerne har også sett på om vinnerne deler pengene med sin partner. Resultatene viser at de som vinner mye penger, går ned i arbeidstid, mens en partner ikke vil gå like mye ned i arbeidstid. – Sånn sett deler man altså ikke på hele gevinsten, sier Lindqvist. Tidligere i år opplyste Norsk tippings generalforsamling at det var rundt 1, 96 millioner aktive tippere i 2017.

Det var sjelden jeg faktisk brukte noen av dem, skriver han. – Kasting er en kunst I boken ramser han opp 55 tips for å bli kvitt tingene for godt. Sasaki unner alle å oppleve den deilige friheten av å eie færre ting. Kasting er en kunst, og du må lære deg teknikker for å mestre den. Det viktigste er å ha hodet på riktig sted, å være mentalt forberedt på prosessen. Så er det bare å sette igang! Her er noen av Sasakis beste ryddetips: Kast alt som åpenbart er søppel. Hvis du har vanskelig for å kvitte deg med noe, forsøk å komme til bunns i hvorfor det er så viktig for deg. Kanskje holder det bare å ta et bilde av det? Du kommer ikke til å angre på noe av det du har kastet. Skill mellom ting du trenger og ting du har lyst på. Det er forskjell på å organisere og å minimalisere. Kast ut mye lagringsplass, så har du ingen steder der ting kan hope seg opp. Kvitt deg med tingene du alt har glemt, som for eksempel gamle skolebøker. Selg tingene dine på nett! Helst samlet, for eksempel bøker, cd'er og lignende, og få folk til å komme og hente dem hjemme hos deg.

Rydd opp etter stormen

  1. Øst europa land
  2. Atkins det
  3. FREEDOM TO BE YOU🌈🦋 op Instagram: "HVA GJØR DEG LYKKELIG? Det har blitt forsket mye på lykke. Penger kan til en viss grad gjøre deg lykkelig fordi det gir deg trygghet og…"
avinor-værnes-avgang
Tuesday, 27-Dec-22 21:32:17 UTC