Rødvin Til And

Heimebane Sesong 2 Skuespillere – Serier, Heimebane | Anmeldelse: Heimebane (Sesong 2)

Gjensyn med karakterer Det blir korte gjensyn med noen av karakterene som ikke spiller fremtredende roller, som stødige Nils (Endre Synnes Hagerup), som bidrar med noen interessante betraktninger fra sidelinja om kjønnsroller, og Eivind (Rolf Kristian Larsen) som nå spiller for Jævla Ålesund, og likevel ser på lang avstand at Varg er i ferd med å falle fra hverandre. Eddie lusker fortsatt rundt på Ulsteinvik stadion til tross for, eller kanskje på grunn av, budsjettkuttene. Sissel Renate er med, dog ikke helt «on fire«, som hun varslet i sesong 1. (Det kunne vært litt morsomt å sett hvordan det hadde vært. ) Carew har funnet sin form Anmeldelsen er ikke komplett uten å snakke om John Carew i rollen som Michael Ellingsen. NRK beskriver tross alt «Heimebane» som «Norsk dramaserie med John Carew og Ane Dahl Torp». Carew passer rollen som Ellingsen, både som trøbbelmaker i sesong 1 og som stødig sidekick til Helena i sesong 2. Han tar en prat med spillere som trenger det og lønnskutt når det trengs, samtidig som han er heltidspappa som lager matpakker og kjemper for samværsretten med barna.

Once upon a time sesong 2

  • Heimebane sesong 2 skuespillere 2017
  • Heimebane sesong 2 skuespillere
  • Heimebane sesong 2 skuespillere 4
  • Mr robot sesong 2
  • Heimebane sesong 2 skuespillere 3
  • Heimebane sesong 2 skuespillere 8
For selv om klubbens vanskelige økonomi, spenningene i forholdet mellom triangelet Helena, Camilla og Adrian, og jakten på cupfinalen er i fokus, så er kjønnsroller et gjennomgående tema. Fasting er selverklært feminist og manusforfatter, og i denne sesongen får han atter en gang vist at han er begge deler, med en kløkt man sjelden ser i norske serier. Ubehagelig oppførsel I begynnelsen er oppførselen til noen av kvinnene nesten ubehagelig å se på. Helt til man innser at serien rett og slett har satt kvinner inn i tradisjonelle mannsroller, hvor tilsvarende adferd ville vært akseptert. Petronella (Marian Saastad Ottesen) og hennes bror Peder (Ole Christoffer Ertvaag) vil investere i Varg IL. Som når karrierekvinnen fra Oslo, Petronella Nagelsmith (strålende spilt av Marian Saastad Ottesen), valser inn i Ulsteinvik og ber den tidligere buldrende, men nå spake, verftseieren Tangsrud om å hente kaffe « og litt frukt, er du snill». Eller når kravstore Kristin fra Fotballforbundet (Marika Enstad) slår seg ned i klubbhuset med de gulnede panelveggene for å passe på at Varg-sjef Espen Eide (Morten Svartveit) gjør jobben sin.
Dilemmaet framstår som vondt og avgjørelsen smertefull. Også Helena ta følgene av at hun har valgt trenerkarrieren foran morsrollen. Store prøvelser møter henne i forholdet til datteren Camilla som skuffet flyttet tilbake til Trondheim i sesong 1. Stjernespilleren Konflikten blir ikke enklere av at Camilla blir kjæreste med Helenas yndlingsspiller, Adrian Austnes, uten at moren/treneren vet om det. Mange tårer vil bli grått over valg som får konsekvenser for egen og andres framtid. Fra sesong 1 husker vi hvor dårlig fotballtalentet Austnes ble behandlet av sin overambisiøse far. Nå er pappaen ute av bildet, men holdningene hans har invadert Adrian og driver ham til tvilsomme handlinger og dumme utsagn. Adrian Austnes (Axel Bøyum) sliter videre med seg selv og sine ambisjoner i sesong 2. Dermed får skuespiller Axel Bøyum bruk for all sin evne til å forme en fortvilet figur som kommer på kant med mange og knapt klarer å slappe av. Homofobi og homofili – Homo! Homo! gauler fansen under et dramatisk oppgjør mellom Nærelven og Varg på en sliten bane i en østlandsk granskog.

Garantert debatt Ellers er det bare å glede seg til gjensyn med Emma Bones i rollen som Helenas tenåringsdatter Camilla. Mor-datter-forholdet er viktig også denne sesongen, og ytterligere komplisert av at Adrian både er Camillas kjæreste og Helenas desidert viktigste spiller. Helenas benstilling er fortsatt bred mens hun spiser nudler til middag og analyserer kampopptak i mørket. Og hun stapper stadig snusen under leppa, som for å minne oss på hennes kamp for tilværelsen i første sesong. Camilla Mikkelsen (Emma Bøyum) Camilla forsøker å finne sin egen vei, og må gjennom noen personlige beslutninger som garantert kommer til å skape debatt når det kommer på skjermen. Ungdommen er et frisk pust På grunn av den økonomiske situasjonen har Varg solgt 15 spillere og hentet inn en gjeng «tenåringer på minstelønn» til A-laget. Ungdommen er forfriskende, og de uerfarne skuespillerne dyktige i sine roller som usikre Aron (Nivethan Senthurvasan), keeperen Kasper (Ståle Remøy Pettersen) og gladgutten Tommy (Bendik Mauseth).

Dexter sesong 2

Han er ikke overraskende i skilsmisseoppgjør med Marianne (Julia Bache-Wiig) etter det som skjedde i sesong 1. Gjennom det hele er han rolig og kontrollert. Unntaket er når han skal lære sønnen sin å si fra når han blir behandlet forskjellig fordi han ser annerledes ut. Da sparer ikke Michael på kruttet. Mange gode side-historier Som i første sesong er det mange gode side-historier. Det er viet mer tid til fotballspill, men man trenger fortsatt ikke vite hva offside er for å ha glede av alle seriens vendinger. Vestlendinger, og sunnmøringer spesielt, vil kjenne seg stolte når det vakre kystlandskapet vises i all slags vær, når tenåringsgutta drikker ananasbrus, det bestilles svele på ferga og danses hemningsløst til Sucker Punch av Sigrid, Ålesunds store stolthet. Det er bare å glede seg til å følge Varg gjennom en ny sesong. Terningkast 6.

Trener Helena Mikkelsen og Varg-sjef Espen Eide går mot nye prøvelser i Heimebane sesong 2 (Foto: NRK) Gode filmatiseringer våger å nesten knuse hovedpersonene vi heier på. Regissørene Yngvild Sve Flikke og Stian Kristiansen gnir våre helter ned i kunstgresset og søla. Visst finnes det jubelscener da ballen treffer nettmaskene, men oftest møter vi svette og slit, tårer og ydmykelser. Selv i siste episode lurer du på om Varg IL og idealistene som slåss for dets eksistens, har en framtid. Men filmskaperne må få skuespillerne til å levere bedre diksjon og slutte med utydelig mumling. Helena og Espen Trener Helena Mikkelsen, stødig spilt av Ane Dahl Torp, får gjennomgå. Men nå er det ikke bare andres feil, slik det som var i første sesong da hun møtte skepsis som kvinne. Jeg røper ikke hvilke tabber hun begår. Det holder å si at hennes ærgjerrighet som trener av et uerfarent eliteserielag får henne til å mene og gjøre mye dumt. Også Espen Eide, idealisten på Varg-kontoret, får det verre enn vondt.

Det klassiske skjellsordet i mange fotballmiljøer gjør at ingen tør å stå fram som homofil. I Ulsteinvik går ryktene om hvem som har en utradisjonell legning. Manusforfatterne fletter dessuten inn et element av seksuell trakassering som ikke gjør ting enklere. Et av de mest rørende øyeblikk i sesong 2 er hvordan homofobi-byllen sprekker opp i 8. episode og tømmes for grums og gørr. Frampek underveis om hvem som bærer på en hemmelig identitet, er godt regissert. Et prisme Heimebane er lite opptatt av idrettstekniske og taktiske finesser. Da ville bare fotballfrelste giddet å se. Skuespiller Morten Svartveit skaper den mest rørende skikkelsen av alle i sesong 2. Han får oss til å juble med Espen, men sannelig også å felle en tåre for ham. Tiltrekningskraften hos et bredt tv-publikum av begge kjønn og ulike aldersgrupper skyldes at fotballmiljøets konflikter blir et prisme for hvordan vi generelt forholder oss til hverandre. Det flotteste er hvordan manusforfatterne igjen og igjen fletter inn motsetningen mellom ensomhet og solidaritet.

Eller når Helena er direkte uenig med en kvinnelig gjest i en direktesending, i stedet for å bygge henne opp. Eller når legene er kvinner og sykepleieren en mann. Og så videre. Det som skjer når manuset snur de tradisjonelle kjønnsrollene på hodet, er at våre inngrodde forestillinger om hvordan menn og kvinner bør oppføre seg, blir synlige. Og når du først har sett det, så blir det veldig tydelig. Men dette er ikke en serie som bare heier på kvinner og viser at menn må skjerpe seg. Langt i fra. Trener for Varg, Helena Mikkelsen, får sitt å stri med i sesong 2 av «Heimebane». Fremtidens menn For serien røsker også i kvinners holdninger til hvordan menn skal oppføre seg. I løpet av sesongen tar flere av kvinnene beslutninger basert på feilaktige antagelser om at mennene vil gjøre det vanskelig for dem. Uten å avsløre for mye, så har kvinnene mye mer å tjene på å involvere mennene. Samtidig vises gamle holdninger frem som direkte latterlige, som når programlederen snakker til damene i sminkerommet slik mange har gjort før ham, og slipper unna med oppgitte blikk.

Aron (Nitethan Senthurvasan) og Tommy (Bendik Mauseth) er to av de nye spillerne på laget. Homofili i fotballsporten har vært forventet tema for sesongen. Og det er det. Men mistankene om Espens legning, oppførselen til den ufordragelige Peder (Ole Christoffer Ertvaag) og ryktene i bygda håndteres på en uventet og underfundig måte som gir håp om at dette blir bedre med neste generasjon. Ikke minst er det bare å glede seg til scenen hvor en av karakterene står frem som åpent homofil. Et av seriens absolutte høydepunkt. Surrealisme som ikke passer inn Deler av serien føles unødvendig surrealistisk. Det ene er hallusinasjonene som en spiller får i morfinrus på sykehuset etter en stygg skade. Verre er en absurd lynsjestemning i Nærelven, ei bygd langt inne i en skog uten kunstgress og folkeskikk. Finnes det virkelig slike steder med slik voldelig stemning i norsk fotball? Hvis ikke, hva gjør den seansen i denne ellers så troverdige serien? (Hvis ja, så er det noe som fortjener økt oppmerksomhet. )

  1. Kjøpesenter oslo sentrum
  2. Hus til gardena robotklipper
  3. Betaling av bil hos forhandler
  4. Du er skjønn
  5. Årsaker til første verdenskrig 10
  6. Ikea bytte uten kvittering online
  7. Kinesisk ambassade oslo visum
  8. Gratise filmer på nett med norsk tekst
  9. Fryser som tåler kuldegrader
  10. Valg åpningstider oslo
  11. Hennes og maurits home decor
  12. Angrepet av bjørn
  13. Båt stereo
  14. Våler i østfold
  15. Drømmen om landsbygda vox tv
kakekrigen-2016-deltakere
Tuesday, 27-Dec-22 19:08:04 UTC