Rødvin Til And

Radio 1 Frekvens / Tv Og Radio - Nkom

I Norge er det Digital Audio Broadcasting (DAB) som er blitt tatt i bruk, og er den formen for digital radio som brukes i Norge. For å distribuere radio trenger du en innholdskonsesjon fra Medietilsynet (MT). Dersom du ønsker å drive et sendernett for DAB trenger du anleggskonsesjon fra MT og tilhørende frekvenstillatelse fra Nkom. Analog radio (FM) Det har vært flere former for distribusjon av analog radio. FM har vist seg å være den formen for analog radio som er blitt mest brukt i Norge. Etter overgang til digital radio benyttes kun FM-radio av nisjeaktører og lokalradio. Tillatelse til DAB og FM Frekvenstillatelse for DAB gir deg rett til en bestemt DAB-frekvens for et gitt område avgrenset av din konsesjon. For FM-lokalradio trenger en sendertillatelse som gir rett til én, eller flere frekvenser for et gitt konsesjonsområde. For søknad om frekvens- og sendertillatelse for radio, eller endring og oppsigelse av tillatelse, benytt elektronisk søknadsskjema. Merk at alle ønsker om endring av tekniske vilkår i frekvens- og sendertillatelser for radio er søknadspliktige, og søknadsskjema for endring skal benyttes.

Dr 1 radio frekvens

radio 1 frekvens 9

Mer informasjon på CEPT sine hjemmesider. Norge er også en del av frekvens-harmoniseringsarbeidet innen EU, gjennom EØS-avtalen. Vi deltar her kun som observatør i enkelte samarbeidsgrupper innen EU, blant annet Radio Spectrum Committee og Radio Spectrum Policy Group. Forberedelser til WRC-23 Nkom forbereder og deltar på World Radiocommunication Conferences (WRC). Vi arbeider frem mot neste konferanse i 2023, WRC-23, basert på samme prinsipper som for WRC-15 og WRC-19. Det holdes jevnlige arbeidsmøter (NORWRC), og informasjon om agendapunkter og norske standpunkter samles i et felles dokument (NOR-DOC). Nkom er avhengig av innspill fra bransjen for å kunne representere norske interesser på best mulig vis i arbeidet mot WRC-23. Innspill og påmelding til distribusjonslisten i forbindelse med arbeidet frem mot WRC-23, sendes til. Første versjon av NOR-DOC, med oversikt over agendapunkter for WRC-23, forventes publisert i løpet av april 2020. Resultater fra tidligere radiokonferanser WRC-19 World Radiocommunication Conference 2019 gikk av stabelen i november 2019.

Dermed begynner forvirringen for byens radiolyttere. P3 skifter navn til Radio 1 og Radio 1 skifter navn tilbake til Puddefjord Radio. Samtidig etableres Bergensnettet som tar over som salgs- og markedsføringsselskap for nye Radio 1 (tidligere P3) og Puddefjord Radio. 1997: Radio 1 bli for første gang en 24-timers stasjon og sendernettet utvides. 2010: Radio 1 Hits-kanalene i Trondheim og Stavanger ble vedtatt stanset [10] 2015: Radio 1 Hits i Bergen kringkastet til 31. desember. 2016: Radio 1 Hits skifter navn til Kiss. 2017/2018: Radio 1 relanseres [11]. Bemanning [ rediger | rediger kilde] Erik Hanøy var ansatt fra da Radio 1 overtok sendetiden til Bergen Lokal i 1992, til 2013.. [12] Andre profilerte navn på Radio 1 Bergen var Bjarte Trettenes (nå i TV 2), Marianne Moe ( Radio Norge) og Leif Morten Synnevåg. 31. desember 2015 avviklet Radio 1 sitt kontor i Bergen, og programleder Tommie Terkelsen som har jobbet i radioen i over 30 år, sluttet i sin jobb. Radio 1 Oslo [ rediger | rediger kilde] I 2004 var kanalen størst av alle norske lokalradioer.

Nkom kan nekte overdragelsen og utleie av frekvenser for å hindre konkurranseskadelig virkning. Overdragelse av FM-tillatelser FM-sendertillatelser er tildelt uten konkurranse, og en slik sendertillatelse kan ikke overdras. En virksomhet som ønsker å overføre en FM-lokalradiotillatelse, må benytte følgende fremgangsmåte: Eksisterende innehaver må si opp sendertillatelsen for FM-lokalradio. Oppsigelsen sendes til Nkom. Eksisterende innehaver må søke MT om tillatelse til overdragelse av anleggskonsesjon til ny innehaver, og søknaden må godkjennes av Medietilsynet. Ny innehaver må deretter søke Nkom om å få tildelt den samme sendertillatelsen. Normalt sett vil Nkom tildele sendetillatelse til ny innehaver dersom vedkommende har fått overført anleggskonsesjon fra Medietilsynet. Nkom har imidlertid ingen plikt til å gjøre dette, og vil basere sin avgjørelse på en helhetsvurdering. TV i Norge I Norge har vi flere TV-plattformer tilgjengelig for å kunne se TV: Satellitt, kabel og bakkebasert sendernett.

Satellitt-TV Satellitt-TV er TV-signaler som sendes via satellitt, og kan mottas med en parabolantenne eller en flatantenne. Kabel-TV Kabel-TV er TV-signaler som sendes via et nettverk av kabler (fiber- og/eller koaksialkabler) til TV-apparatet hos abonnenter. Begrepet kabel-TV er ikke lenger dekkende for det tilbud en kan få via kabelen, fordi det nå kan inkludere bredbånd (internett) og telefoni og tjenester som kan knyttes til dette. Bakkebasert sendernett/det digitale bakkenettet Bakkebasert sendernett for TV, eller det digitale bakkenettet, består av sendermaster plassert på bakken, ofte høyt i terrenget, hvor det sendes ut TV-signaler fra mastene og ut i lufta. Disse signalene kan mottas med en antenne montert på husveggen. Frekvensbåndet 470-694 MHz brukes til det digitale bakkenettet for TV. For å se TV-sendinger kreves det en mottakerboks, en såkalt dekoder, som omdanner signalene slik at det opprinnelige bildet gjenskapes på TV-skjermen. Frekvenstillatelser til digitalt bakkebasert sendernett Norges Televisjon AS (NTV) har frekvenstillatelse, i frekvensbåndet 470-694 MHz, for drift av et bakkebasert sendernettet for kringkasting.

  1. Hvem skal eie Sør-Afrika? | Aftenposten Innsikt
  2. TV og radio - Nkom
  3. Radio 1 frekvens 7
  4. Hjelp-sider radio – NRKs hjelpesider
  5. Kjøpe sofa
  6. Medisinsk behandling av hjerteinfarkt
  7. Beste dekning mai 2020: Telenor, Telia eller Ice?
  8. Radio 1 frekvens 1
  9. Kardio-trening med kjæresten – Christine Constance
  10. Bakgrunner til iphone 6s
  11. Hund omplasseres - Mai 2020
  12. Navneskifte og nye frekvenser

Men da Radio 1 og den andre store lokalradioen i Bergen «P3» slo seg sammen i selskapet Bergensnettet AS i 1991, overtok P3 navnet Radio 1, siden NRK satt på navnerettighetene til «P3». Puddefjord Radio tok samtidig tilbake sitt gamle navn. Radio 1 Bergen ble etter hvert solgt, [ trenger referanse] og byttet navn til Radio 1 Hits. Tidslinje [ rediger | rediger kilde] 1982: Historien til Radio 1 startet med Radio 101, som besto av en sammenstening av flere foreninger. Første sending for Radio101 fant sted 1. april. 1983: Radio 101 konkurranse av Radio Vest (nå Puddefjord Radio). 1984: P3 Radio starter som en videreføring av Radio 101. 1988: Politisk vedtak gjør det mulig for lokalradioene å starte reklamesalg, og dermed få inntekter til drift av radioene. 1989: P3 går konkurs. De ansatte fortsetter driften av radioen. Senere på året får P3 inn frisk kapital fra nye investorer. AS Radio P3 etableres. 1990: Puddefjord Radio skifter navn til Radio 1. 1992: NRK Petre oppstår og P3 Radio i Bergen er tvunget til å skifte navn fordi de ikke får eksklusiv rett til dette navnet.

Det er som tatt ut av læreboken vi skrev i 2003, sier Kanalsjef for lokalradio i P4 Kenneth Andresen. I 2003 tapte P4 den såkalte P4 konsesjonen til Kanal4. P4 svarte med å slå av den gamle P4-frekvensen i god tid før de selv skulle skifte frekvens. Dermed ble frekvensen som Kanal4 skulle overta1. januar 2004 stående tom i nærmere to uker. — De bruker litt andre virkemidler siden de ikke slår av frekvensen, men hensikten er jo helt den samme, sier Andresen. Les også Knallhard kamp om radiolytterne Radio 1 Hits Denne uken lanserte også SBS Radio nye Radio 1 Hits for å møte konkurransen. — Vi ser fremover mot et spennende nytt radioår. Men først må vi sørge for at lytterne blir med over til ny frekvens, sier Tommy Gaustad. Ifølge Andresen kommer ikke dette til å få noen konsekvenser for P5. — Vi har tenkt å få lytterne til P5 uten å belage oss på arvegods, sier Andresen til Hva synes du om at Radio1 tar en P4? Si din mening her. Publisert Publisert: 16. desember 2009 16:47 INGEN OVERRASKELSE: Kanalsjef for lokalradio i P4 Kenneth Andresen sier han hadde blitt mer overrasket hvis Radio1 ikke hadde gjort noe.

[13] Status per mai 2010 var at Radio 1 allerede «mistet sin opprinnelige frekvens i den siste konsesjonsrunden», og «Radio 1 Hits hadde sendt fra Ski på Fm 103, 4» med dårligere dekning av Oslo enn ved bruk av forrige frekvens; Det var dessuten blitt avtalt at Radio 1 Hits skulle sendes - deler av døgnet - på Radio Pluss ' allmennkonsesjonen for Oslo på F. m 101. 1 Mhz. [14] DAB-sendingene for lokalradiostasjoner i Oslo startet i september 2013, og Radio 1 Oslo var blant de sju første lokalradiokanalene som ble lansert. [15] Bemanningen til Radio 1 i Oslo besto blant annet av Bjørn Faarlund, Stein Johnsen og Jørgen Slips. Se også [ rediger | rediger kilde] Radio 1 Referanser [ rediger | rediger kilde] Eksterne lenker [ rediger | rediger kilde] Offisielle hjemmesider

Aktører som regelmessig bruker videooverføring ved arrangementer benytter egne frekvenstillatelser. De som kun har behov for midlertidig bruk til videooverføring, kan enten leie ledig kapasitet etter avtale med innehaverne av egne frekvenstillatelser, eller søke Nkom om en midlertidig sendertillatelse i egne frekvensområder som er avsatt til delt bruk. Søknad om midlertidig sendertillatelse For å søke om midlertidig sendertillatelse benyttes søknadsskjema for midlertidig bruk av radioutstyr i Norge. Søknad om midlertidig sendertillatelse blir behandlet fortløpende av Nkom, og søknad må sendes for hvert enkelt arrangement. Frekvensbånd Båndbredde Type tillatelse 2010 - 2020 MHz 10 MHz Midlertidig sendertillatelse 2020 - 2030 MHz 2030 - 2070 MHz Midlertidig sendertillatelse og frekvenstillatelse på delt basis 2200 - 2260 MHz Midlertidig sendertillatelse og frekvenstillatelse på delt basis

oppdatering-windows-10
Tuesday, 27-Dec-22 20:40:18 UTC