Rødvin Til And

Når Det Mørkner: Når Kommer Shameless Sesong 4 På Netflix

Stavern 1983: Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Jørn Lier Horst byr på et hyggelig tilbakeblikk! Med William Wisting har Jørn Lier Horst skapt en krimhelt hele Norge har trykket til sitt bryst. Vi har lært ham å kjenne som en engasjert og grundig etterforsker. Men alle slike historier har en begynnelse. Hvordan oppsto etterforskeren William Wisting? Tilbake til 1983 Jørn Lier Horsts julegave til oss krimlesere er en herlig fortelling der vi tas med tilbake til Wistings første år i politiet. Til tiden før unge Wisting ble den rutinerte politiførstebetjenten vi har lært ham å kjenne som. I åpningskapittelet befinner vi oss i nåtiden, og William Wisting mottar et brev som bringer minnene tilbake til tidlig 1980-tall og Wistings aller første sak. "Horst skriver like innsiktsfullt, solid og redelig som Wisting etterforsker sakene sine. " Cathrine Krøger, Dagbladet Leserne tas med tilbake i tid, til da Wisting selv var nyutdannet politikonstabel.

  1. Når er black friday
  2. Artemisias Verden: Når det mørkner av Jørn Lier Horst
  3. Jørn lier horst
  4. Det protal
  5. Om kvelden - Glittertind - LETRAS.MUS.BR
  6. Det ox
  7. Når det mørkner - kriminalroman av Jørn Lier Horst

Når er black friday

Ikke den store spenningen, men en fin leseopplevelse! Skriv en omtale Se alle omtaler av verket Lister som inneholder dette verket Her er en oversikt over bøker jeg har lest i 2016. Bøkene legges kronologisk inn etter lesedato. Også i år er målet å lese 52 bøker.

Artemisias Verden: Når det mørkner av Jørn Lier Horst

Mens Wistings kone var hjemme med de nyfødte tvillingene deres, Line og Thomas, besto Wistings netter i å patruljere gatene og jakte biltyver. Men tilværelsen som konstabel ble raskt rutine, Wistings drøm var allerede da å gjøre noe mer. Rastløs og ambisiøs etterforsker «Han ville inn på et kontor og forsøke å gjøre noe med kriminaliteten, ikke bare kjøre etter når det hadde hendt noe. » Han er både rastløs og ambisiøs, og allerede den gangen ser vi at han har et glødende engasjement for medmennesker, samtidig som han ønsker å komme bak sakene. Hva er det som gjør at noen havner på en kriminell løpebane? En gammel pengetransport Gjennom en bekjent kommer Wisting over en låve med en veteranbil som har stått urørt i 60 år. Bilen har vært savnet helt siden bil og sjåfør i sin tid forsvant med en stor pengetransport. Med unntak av sjåførens familie har politiet og alle andre slått seg til ro med at sjåføren den gangen forsvant med både bil og penger. Men det er noe i historien som ikke stemmer.

Jørn lier horst

Om kvelden når det mørkner og alle går til ro da stenger jeg for stall og for låve. Og spurvene de netter seg i hvert sitt lille bo. da går vel også du til din kove. Men siden vet jeg ikke at få tiden til å gå, for i de lange netter da lenges jeg så. Da har jeg ikke sinne til at sove. Nu står du foran speilet og kjemmer ditt hår så sort og så alvorlig er ditt øye. Da banker vel ditt hjerte, men hvorfor det slår det vet du ennu ikke så nøye. For ennu har vel ingen fått komme deg nær. Men over stolen henger dine fattige klær, ditt skjørt og dine strømper og din trøye. Det mørkner over veien og høsten stunder til, og tåken den tetner over enge. På stierne i skogen har mangen en gått vill, og stjernene de stiger så strenge. Men kan du ikke kommer i aften lille venn, så send et bud og si meg når kommer du igjen. Jeg har ikke sett deg på så lenge.

Det protal

Mens han er ute på loven, så oppdager Wisting at det er kulehull i bilen og undersøker saken nærmere. Ganske raskt oppdager han at han har snublet borti en uoppklart forsvinning som skjedde for mange år siden. Mye tyder på at sjåføren av bilen ikke har kommet levende fra sin siste kjøretur. (Anmeldelsen fortsetter under bildet. ) Jeg har likt de andre bøkene til Horst veldig godt, og jeg syns det er veldig morsomt å bli kjent med en ung William Wisting. Som vanlig, skriver Horst så det suser. Man blir dratt inn i handlingen med en gang, og det er i og for seg veldig bra, boken er ikke like lang som de tidligere bøkene om William Wisting. Jeg føler Horst beskriver det tidlige åttitall på en meget troverdig måte. Det er helt andre etterfoskningsmetoder enn det vi er vant til i bøker fra våre dager. Det er morsomt å lese om Wisting som en ung familiefar, og også som en noe usikker og uerfaren etterforsker. Han jobber jo ikke en gang som etterforsker i 1983, men etterforsker saken fra låven på fritiden.

Om kvelden - Glittertind - LETRAS.MUS.BR

  • Artemisias Verden: Når det mørkner av Jørn Lier Horst
  • Det ox
  • Dette er den beste måten å få bort armfettet på, med bare noen enkle hjemmeøvelser!
  • Det andre teater torshov
  • Lære å synge
  • Gravid uke 17 vektøkning
  • Når
  • Odel på gård uten drift

Det ox

det australia

Når det mørkner - kriminalroman av Jørn Lier Horst

når er halloween

Oppsummert: En helt grei Wistingkrim. Andre bøker om William Wisting som jeg har blogget om: Hulemannen Jakthundene Andre som har blogget om Når det mørkner: Reading-Randi, My Criminal Mind, Bjørneboe Mer om Jørn Lier Horst sitt forfatterskap på Gyldendals side her Foto: Gyldendal/ Jørn Lier Horst: Når det mørkner, 220 s Gyldendal 2016 Kilde: Leseeksemplar

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen Dette er den 11. boka om William Wisting, men handlinga foregår før handlinga i den første boka; Nøkkelvitnet. Omtale fra forlaget Møt William Wisting som ung mann! Stavern 1983: Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen. En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det. Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang.. Bokdetaljer Forlag Gyldendal Utgivelsesår 2016 Format Innbundet ISBN13 9788205497979 EAN Genre Politi og detektiver Krim Omtalt tid 1980-1989 Omtalt sted Vestfold Språk Bokmål Sider 219 Utgave 1 Finn boka på biblioteket Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista?

  1. Yamaha yzf r125 toppfart 2015
  2. Hotell gøteborg billig hotels
  3. Vg diskuter fotball
  4. Tariffavtale handel og kontor
  5. Nye sedler norge 2017
  6. Rettigheter ved aspergers syndrom
  7. Tro håp og kjærlighet tattoo girl
  8. Langtidssteking av svinestek med svor
  9. Halsbetennelse uten mandler
  10. Yayas oslo sentrum 1
  11. Antidepressiva tabletter navn
  12. Planting av jordbær
  13. Norge kalender 2019
  14. Klær på spansk
  15. Bøler t bane
  16. Smerter i hofte og rygg
eøs-avtalen-norge
Monday, 02-Jan-23 00:36:07 UTC