Rødvin Til And

Oslo Trafikken Nå | Trafikktall I Oslo Og Bærum 2017 - Nå Minker Trafikken I Oslo - Dinside

13. mai 2020 kl. 13:42 Jente skadet i trafikkulykke En mindreårig jente er skadet etter å ha blitt påkjørt av en buss på Strømmen, ifølge politiet. Jenta betegnes som alvorlig skadet og er innlagt på Ullevål sykehus. Politiet sier de kommer tilbake med mer. Foto: Anders Fehn / NRK 12:30 Vil styrke hurtigbåten Formannskapet i Asker har gitt 17, 9 millioner kroner for å styrke hurtigbåttilbudet, skriver Budstikka. Det betyr bl. a. flere matebusser til fergeleiet i Vollen, bedre tilrettelegging for å sykle og å innlemme Slemmestad i takstsone 2. 11. mai 17:01 Gutt til legevakta En gutt er kjørt til legevakta for sjekk etter et trafikkuhell på Torshov i Oslo. Ifølge politiet var gutten på en sparkesykkel da han ble påkjørt av en bil. Han har fått lettere skader, skriver politiet på Twitter. 10. mai 21:29 Fant bilfører gjemt under bro Bilføreren som kjørte av veien i Bærum i kveld, er funnet. Han ble funnet av en hundepatrulje etter å ha gjemt seg under en bro i Ringeriksveien, skriver politiet på Twitter.

  1. Slik blir Oslo-trafikken - Oslo
  2. Blu oslo
  3. Aeroport oslo
  4. Nsb oslo
  5. Oslo stavanger
  6. Frederikshavn oslo

Slik blir Oslo-trafikken - Oslo

  1. Rodde og kikkan
  2. Oslo flyplass
  3. Lufthavn oslo

For å få unge til å forstå at dette faktisk kan skje med dem selv og deres nærmeste får man se at føreren både sender melding, ringer og sjekker Facebook. Siden mobilnummer må registreres før filmen kan sees, får man selv en melding i det føreren sender melding mens hun kjører. Når hun sjekker Facebook er hun inne på din personlige profil, og når hun ringer og ulykken skjer, ringer din telefon. – Formålet vårt er å belyse fenomenet uoppmerksomhet i trafikken på en ny måte. Ved å personliggjøre kampanjen tror vi flere vil stoppe opp og tenke over betydningen av å fokusere på mobil og andre ting enn å kjøre bil, sier Johansen. Les også: Her er ulempen ved selvkjørende biler

Blu oslo

– Om du kjører i 70 kilometer i timen beveger du deg 20 meter per sekund. Om du ikke har øynene på veien i flere sekunder kan der ha stor betydning for kjøremåten din og muligheten til å oppfatte alt som skjer rundt deg, sier Johnsen. Han viser til at en standard tekstmelding i snitt tar førerens øyne bort fra veien i 23 sekunder. – Det er med andre ord snakk om en halv kilometer hvor du ikke har øynene skikkelig på veien og får med deg hva som skjer rundt deg. Det sier seg selv at det svekker trafikksikkerheten betydelig, sier han. Les også: Her må danskene snart kjøre på venstre side av veien Personlig kampanje I etterkant av resultatene fra undersøkelsen lanseres nå kampanjen « Hold fokus ». En holdningskampanje som har som mål å endre norske holdninger til førerdistraksjoner, og redusere antallet ulykker med dette som årsak. Hovedelementet i kampanjen er en film og Facebook-applikasjon som lar målgruppene oppleve konsekvensene av mobilbruk i bil på en personlig og sterk måte. Filmen viser en ung jente som tekster, ringer og sjekker Facebook mens hun kjører bil.

Les også: Det er dyrt å kjøre på hull i veien. Her er systemet som advarer deg i forkant Verst med teksting At distraksjoner er farlig i trafikken bekreftes av Torbjørn Tronsmoen i seksjon for trafikantadferd i Statens vegvesen. – Det er gjort en rekke undersøkelser i USA hvor man bruker naturalistiske studier for å se på betydningen av distraksjoner under kjøring. Resultatene er klare og viser at distraksjoner, og særlig teksting på telefon, gir betydelig svekket trafikksikkerhet, sier han. På en studietur tidligere i år kunne amerikanske forskere fortelle Tornsmoen at teksting gir 23 ganger så høy ulykkesrisiko. – Det er ganske ekstreme tall, sier han. Og legger til at teksting ikke bare gjelder meldinger på mobiltelefon, men også tasting på ipad og notepad. – Det kommer stadig nye ting som krever oppmerksomheten vår ettersom teknologien utvider seg. Førere må bli flinkere til å fokusere på å kjøre. fremfor alt det de har med seg i bilen, sier han. Kjører helt av seg selv: Bli med inn i denne helt unike Tesla-en Mange distraksjoner Videre svarer 18 prosent av de spurte i undersøkelsen at de snakker i mobil uten handsfree.

Aeroport oslo

spa oslo

Nsb oslo

Samtidig er man enige om å redusere trafikken over Oslo-grensa med 15 prosent, sier han. I tillegg er han fornøyd med den store satsinga på kollektivtrafikk som ligger inne i avtalen. – Dette vil bidra til å redusere klimagassutslippene, men også den helseskadelige luftforurensinga vi sliter med i Oslo hver eneste vinter. Oslo kommer nå til å bli en bedre by å bo i, sier Haltbrekken. Les også: Krever bilgaranti for Oslo Dette blir bompengesatsene Det blir vesentlig dyrere og kjøre inn og ut av Oslo enn i dag. Våren 2017 økes taksten for kjøring inn mot Oslo fra 32 kroner til 58 kroner for dieselbiler og 53 kroner for bensinbiler, i rushtiden. Utenfor rushtiden vil det koste mindre. VG skriver også at eiere av el-bil snart må se seg nødt til å også betale bompenger. Avisa skriver at fra mars neste år må el-biler betale 10 kroner i bompenger i rushtida. Fra 2018 blir det oppjustert til 20 kroner. Fra 2020 blir det igjen oppjustert til 30 kroner i rushtida, og 20 kroner hele resten av døgnet, skriver VG.

Det viser seg helt klart at det er rushtidsavgiften som er årsaken til nedgangen i trafikken i bommene rundt hovedstaden. Fram til fjerde kvartal 2017 var det nemlig en marginal økning i antall passeringer, sammenlignet med året før. Etter innføring av tids- og miljødifferensierte takster fikk vi imidlertid en markant nedgang i trafikkvolumet - Totalt for 2017 ble det en nedgang på 1, 3 millioner passeringer sammenliknet med 2016, forteller økonomidirektør Magne Liestøl Larsen i Fjellinjen. Takstgruppe 1 gjelder alle lette kjøretøy (under 3, 5 tonn), mens alle kjøretøy over 3, 5 tonn går under Takstgruppe 2. Vis mer ​ ​ Tilpasser seg rushtiden Tallene fra Fjellinjen viser at folk har begynt å tilpasse seg rushtidsavgiften. Mellom klokka 6. 30 og 9. 00 på dager med denne avgiften er det en reduksjon på 3, 7 prosent. I halvtimen før (6. 00-6. 30) rushtidsavgifts-perioden har det blitt en økning i bompasseringer på hele 8, 2 prosent. I halvtimen mellom klokka 9. 00 til 9. 30, etter rushtidsavgiftsperioden, fortsetter derimot trafikkvolumet på et lavere nivå, med en nedgang i trafikken på 3, 1 prosent.

Oslo stavanger

lufthavne oslo
I går kveld ble Oslo, Akershus, Jernbaneverket og Statens vegvesen enige om ny Oslopakke 3. Etter måneder med krangling om vei, sykkel og kollektivsatsing, er man nå enige om konfliktpunkter som ny E18, bompenger, sykkelstier og kollektivtrafikk, Blant hovedpunktene i avtalen finner vi: * Reduksjon av biltrafikken inn til Oslo med 15 prosent innen 2019. * Økte bompenger på E18, særlig i rushtida. * Ny sentrumstunnel, signalanlegg og nye ruter over Grünerløkka i Oslo for T-banen. * Ny Fornebubane og Ahus-bane, som nå blir omdømt til Romeriksbanen. * Noe kapasitetsutvidelse på deler av E18, men en vesentlig reduksjon av biltrafikk sammenlignet med hva som opprinnelig lå i avtalen. * Miljølokk på store deler av E18. Dagsavisen har fått bekreftet forhandlingsresultatet fra flere kilder tett på forhandlingsprosessen. Deler av signalanlegget på T-banen er så mye som 70 år gammelt, og skaper tidvis store forsinkelser på banen. Nå får Oslo et helt nytt signalanlegg, noe man forventer vil sørge for at T-banen blir i rute vesentlig oftere enn i dag.

Frederikshavn oslo

– For å prioritere andre ting opp, blir bilen i sentrum prioritert ned. Folk vil ha flere grøntområder, trær, benker og aktiviteter som gjør sentrum triveligere mens tilgjengelighet med bil er nederst på listen, sier hun til VG. – Du frykter ikke et dødt, utilgjengelig sentrum? – Nei, erfaringer fra andre europeiske byer som har jobbet lengre med bilfrie sentrumskjerner tilsier at de fotgjengerbaserte områdene er attraktive, sier Marcussen og viser til Karl Johan, Aker Brygge og Torggata. Husker du? Nær dobbel bompris for dobbelt så mange i Oslo – Velger bort sentrumsjobber Oslo Håndverks- og Industriforening sier det er blitt så mange restriksjoner på trafikk og parkering i sentrum at deres medlemmer kvier seg for å ta jobber der. – Vi har på et møte med bymiljøetaten fått opplyst at 80 prosent av trafikken i sentrum er nyttetransport. Hvis trafikkreduksjonen skal skje på de 20 prosentene med privattrafikk mens nyttetrafikken må kjøre lenger, går vinningen opp i spinningen, sier kommunikasjonssjef Hilde Bergh til VG.

*Takstgruppe 1 gjelder alle lette kjøretøy (under 3, 5 tonn), mens alle kjøretøy over 3, 5 tonn går under Takstgruppe 2. Dette var prisene fra perioden 1. januar 2017 til og med 30. september 2017. Flere nullutslippsbiler Statistikken viser også at andelen nullutslippsbiler øker gjennom bomstasjonene i Olso og Bærum, gjennom hele døgnet, mens andelen dieseldrevne biler minker. I Oslo har andelen lette dieselkjøretøy, under 3, 5 tonn, dalt fra 49, 7 prosent til 47 prosent (2, 7%) fra april til desember. Tilsvarende for Bærum er 49, 5 til 46, 7 prosent - en nedgang på 2, 8 prosentpoeng. Passeringer med nullutslippsbiler øker fra 10, 2 til 13, 0 prosent i Oslo og fra 11, 4 til 13, 9 prosent i Bærum. Andelen nullutslippsbiler går noe ned i desember. Men det er ifølge Fjellinjen i tråd med normal sesongvariasjon, grunnet juleferien. ​ Fordeling på drivstoffgruppene bensin, diesel og nullutslipp (el- og hydrogen) er målt for hele døgnet. ​ Fjellinjen AS eies av Oslo kommune (60%) og Akershus fylkeskommune (40%).

Lyst til å diskutere? Lik Dinside Motor på Facebook

oslo flyplass
hvor-mye-koster-et-bryllup
Thursday, 29-Dec-22 11:48:03 UTC