Rødvin Til And

Norges Nye Jagerfly - E-Sjefen: Russland Er Gode På Ubåter, Svakere På Jagerfly

Det nye prestisjeflyet F-35 (Joint Strike Fighter) har ikke hatt noen lett start. Kampflyprogrammet har måttet tåle det ene problemet og forsinkelsen etter den andre. Nå kommer det svært dårlige nyheter om kampflyet i et notat skrevet av en av testpilotene i det amerikanske forsvaret. Det er nettsiden - War Is Boring som har fått tilgang til notatet, skriver Konklusjonen skal være at det nye kampflyet er «dead meat» i luftkamp. Notatet omhandler en testflyvning 14. januar i år hvor formålet var å teste F-35-flyets evner i nærkamp mot F-16, som det er meningen at det skal erstatte. Dårligere enn fly fra 80-tallet Testen gikk ifølge avisen ikke som håpet. Ifølge testpiloten kan det nye jagerflyet hverken svinge eller klatre raskt nok til å slå et fiendtlig fly i nærkamp. Artikkelen fortsetter under annonsen - Til tross for F-16's beskjedne konfigurasjonsmuligheter gjorde F-35 det dårligere ved alle interaksjoner, skriver piloten. Testpiloten som også har fløyet det gamle F-15 E fra slutten av 80-tallet beskriver F-35 som et betraktelig dårligere fly i nærkamper.
  1. Norges handelshoyskole
  2. Norges riksbank
  3. Insider - F-35 - Jagerfly-kjøpet - TheTVDB.com
  4. Danmark vurderer å utplassere jagerfly på Grønland | Resett

Norges handelshoyskole

I rapporten om overgangen til de nye flyene spenner tilbakemeldingene seg altså fra ingen kritikk og helt opp til det nest alvorligste. Artikkelen fortsetter under annonsen Graden «alvorlig» bruker Riksrevisjonen når den avdekker forhold som kan ha «betydelige konsekvenser for samfunnet eller berørte borgere, eller der summen av feil og mangler er så stor at dette må anses som alvorlig i seg selv». Tirsdag skal den hemmelige rapporten sluttbehandles av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Offentligheten vil trolig aldri få vite innholdet i rapporten. (Vilkår) Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norges riksbank

  1. Kampfly - Dagbladet
  2. Insider - F-35 - Jagerfly-kjøpet - TheTVDB.com
  3. Taiwan får nye amerikanske jagerfly innen 2026 – Document
norges flagga

Insider - F-35 - Jagerfly-kjøpet - TheTVDB.com

norges riksbank

Vi håper at dette skal ha betydning for den vanskelige situasjonen i Kosovo, og at vi kan være med på å stagge Milosevics bruk av militære operasjoner og vold, sier Finn Kristian Hannestad. DEBATTCENRALEN Starten på en verdenskrig? - Vi får be til alle de høye makter om at dette ikke blir opptakten til tredje verdenskrig, skriver Bent Erik Lorentzen i Debattcentralen. Si din mening

Danmark vurderer å utplassere jagerfly på Grønland | Resett

Publisert: 28. september 2018, kl. 20:50 Sist oppdatert: 28. 21:17 Artikkelen er over 1 år gammel Ifølge CBS News, styrtet et jagerfly av typen F-35 ved Beaufort i South Carolina fredag klokken 11. 45, lokal tid. Styrten er bekreftet av den lokale politimyndigheten. Piloten skal ha skutt seg ut, men det er ikke avklart om han eller hun er skadet. Styrten er den første med en F-35 siden den kom i drift, skriver CBS. Få nyhetene servert i innboksen. Norge har bestilt inntil 52 F-35 jagerfly, og til nå har det kommet ni fly til Norges nye hovedflystasjon, Ørland. Det skal være snakk om en amerikansk maskin, tilhørende VMFAT-501 skvadron ved Beaufort flystasjon, ifølge nettstedet The Aviationist. US Marine Corps skal også ha bekreftet ulykken. Se bilde fra South Carolina: Military plane crash in Beaufort near Joe Allen Drive area. Appears to have crashed on a bluff/island owned by Clarendon Plantations. Not usually many people over there. Praying for the safety of all involved! — Sam Richardson (@SamRichardsonAM) September 28, 2018 Lik Avisa Nordland på Facebook Les mer om:

I 2019 var det økt kontakt på embetsnivå så vel som på politisk nivå, heter det. Uansett er bildet som tegnes av den sikkerhetspolitiske situasjonen for Norge dramatisk, om man skal tro E-tjenesten. Og bildet er langt mer dramatisk enn i E-tjenestens ugraderte rapporter for noen år tilbake. Aftenposten spurte mandag forsvarsminister Frank Bakke-Jensen om bildet som presenteres kan ses i sammenheng med at det i vår kommer en ny langtidsplan for Forsvaret, der man ønsker mest mulig penger til Forsvaret. Det avviser Bakke-Jensen kategorisk. – Jeg finner ingenting i rapporten mandag som tilsier at dette er et forsøk på å albue seg inn i langtidsplanen, sier han. smp-stories-bottom-widget matrix-tags curate-widget lfa

Flyene som kommer i 2019 koster cirka 200 millioner kroner mindre per stykk. Etter de norske vurderingene måtte anskaffelsen starte da den startet for ikke å risikere fullt forfall i F-16-beredskapen før de rakk å få erstatterne kampklare. Prisen på de norske flyene som kommer i 2019, fra produksjonsserie 11, er 90, 2 millioner dollar - en million dollar mer enn prisen Lockheed Martin oppgir for fly i serien. – Norske fly er noe dyrere enn flyene i amerikansk konfigurasjon. Dette skyldes først og fremst installasjon av norsk programvare og krav om at de norske flyene skal ha bremseskjerm, opplyser seniorrådgiver Lars Gjemble i Forsvarsdepartementet. Forventet pris per F-35 følger en nedadgående kurve som følge av stordriftsfordeler, læringseffekter, mer effektiv produksjon med mindre feil, blant annet som følge av forbedret produksjonsutstyr og mer automatisering. FD skriver til Teknisk Ukeblad at kostnadsreduserende tiltak i produksjonen og gode forhandlinger i tillegg har medført at forhandlet pris har endt opp lavere enn planlagt i programmet.

  1. Frist for å ske høyre utdanning pc
  2. Statsminister i storbritannia
  3. Liv etter døden 2016
  4. Hvor mange sesonger er det av pretty little liars
  5. Trene med forkjølelse
  6. Små hus smarte løsninger
  7. Bli kvitt magefettet på 4 uker
  8. Steder i østfold
  9. Kano tur i nordmarka
  10. Årets navn vg.fr
  11. Helt perfekt sesong 5 million
  12. Hva bør man spise etter trening
  13. Henrik j henriksen
  14. Verdens beste familiehund
  15. Berlin shopping butikker
  16. Telia butikk trondheim
  17. Tysk barnehage oslo
ruter-selvkjørende-busser
Thursday, 29-Dec-22 19:24:05 UTC