Rødvin Til And

Viktige Saker For Høyre

– Diskusjonen om bompenger mellom regjeringspartiene har skapt en uro Høyres velgere ikke liker, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner. 10. sep. 2019 00:57 06:24 smp-stories-top-widget Bompengebråket får en stor del av skylden for Høyres tilbakegang. Litt over midnatt så det ut til at Høyre ble liggende under 20 prosent. Ved forrige kommunevalg endte Høyre på 23. 2 prosent. Flere i Høyre påpeker at det passet partiet dårlig at bilister og miljø fikk prege så mye av valgkampen. Dette er saker som splitter Høyres velgere. Høyre gikk til valg med et ønske om å gjenerobre mange av landets mest folkerike kommuner, men partiets ledere måtte i løpet av natten erkjenne at det ble vanskelig. Skylder på enkeltsaker og bompenge-prosess Høyre-leder og statsminister Erna Solberg la ikke skjul på at hun selvfølgelig hadde håpet på et bedre resultat for eget parti og beskrev valgkampen som tøff da hun talte til Høyres valgvake like før midnatt. – For oss er det skuffende at vi går tilbake. Selvsagt hadde Høyre håpet at flere byer og bygde skulle fått et blått styre, sa hun.

Windows

Statsminister Erna Solberg måtte til slutt stille et ultimatum overfor sine samarbeidspartnere i regjeringen. Lite jubel på valgvake Etter hvert som ulike tall og prognoser føk over TV-skjermene på Høyres valgvake i går, ble det etter hvert et mål for flere å ende opp over 20 prosent når alle stemmene var talt opp. – Kanskje det kan bli greit. Det er det mest presise næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ville si om Høyres oppslutning et par timer ut i Høyres valgvake mandag. – Et valgresultat rundt 20 prosent er ok, uttalte utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide, som raskt påpekte at det hadde gått mye verre med Ap – og at Sp tross alt ikke gjorde det så bra som enkelte meningsmålinger kunne tyde på. Også Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset håpet Høyre ville ende opp med et resultat som begynte med et 2-tall innen valgnatten var over. På spørsmål om hvor han tror Høyres velgere har gått, svarer han raskt at han tror de har satt seg på gjerdet. Klarer neppe gjenerobre makten i halve kongeriket Frem til 2015 kunne Høyre skryte av at partiet styrte kommuner som rommet over halve landets befolkning, til tross for at partiet hadde under 30 prosent av ordførerne.

Hva står Høyre for? Høyres viktigste prosjekt er å bygge et bærekraftig velferdssamfunn. Det innebærer at vi får flere i jobb, inkluderer alle i samfunnet og innfrir klimamålene.

Money

Valget 2005 [ rediger | rediger kilde] I forbindelse med valgkampen 2005 produserte NRK Brennpunkt en dokumentar om Åslaug Haga. Hun gikk derfor rundt med en mikrofon som hun glemte å skru av under en privat samtale med Jan Davidsen. NRK sendte denne samtalen med henne og Davidsen. Der sier Davidsen blant annet «hvis vi skal spille en rolle her, er det jævla viktig at våre tillitsvalgte og medlemmer går inn i alle disse partiene». Carl I. Hagen ( Frp) mente dette minte om korrupsjon. [3] Anklagen ble en del av valgkampen 2005. Tilknyttet virksomhet [ rediger | rediger kilde] Fagforbundet eier 15 prosent av aksjene i dagsavisa Klassekampen. Forbundet har en barneby i Huambo i Angola.

Våre hjertesaker Arbeid Skole Helse Bærekraftig framtid Menneskene Unge Høyre fra A til Å Stem ungt Aktuelt Artikkel Nyheter Unge Høyres landsmøte utsettes og sommerleir avlyses Internasjonalt Unge Høyre krever at Fidesz sitt ungdomsparti ekskluderes Digitale arrangementer Tusen takk for alt, Astrid. Hvem skal sitte i sentralstyret? Vis flere Loading...

Beginners

Samtidig la hun imidlertid til at situasjonen var uoversiktlig mange steder og at Høyre vil samarbeide bredt for å få til styringsdyktige kommuner. Både hun og Sanner ga signaler om at den langvarige bompengestriden og prosessen internt i regjeringen kan ha ødelagt mye for Høyre. – Valgkampen ble preget av at enkeltsaker, og prosesser er blitt stående på dagsordenen, sa Solberg. – Bompenger ble en vanskelig sak i enkelte kommuner, påpekte hun. Sanner: Overskygget andre saker Sanner, som mente at bompengediskusjonen skapte en «uro Høyres velgere ikke liker», mener bompengestriden også fikk andre negative konsekvenser. – Det har også overskygget diskusjonen om mange viktige lokale saker, sier Sanner, som i tillegg til å være nestleder i partiet også er kunnskaps- og integreringsminister. Bompengestriden dominerte i flere av de aller største kommunene, både i Oslo, Drammen, Stavanger og Bergen. Regjeringen har siden starten av juni vært rammet av internt bompengebråk. Forhandlingene mellom de fire regjeringspartiene om Frps bomkrav ble ikke sluttført før 23. august – drøye to uker før valget.

Patients

Målet før årets kommunevalg var å gjenerobre halve kongeriket. Rundt midnatt var det lite som tydet på at det ville kunne skje, selv om Erna Solberg la vekt på at Høyre skulle samarbeide bredt og inngå allianser for å sikre styringsdyktige kommuner. Får trolig en mindre andel ordførere Etter forrige valg endte Høyre opp med 74 ordførere. Siden det den gang har Høyres og regjeringens kommunereform bidratt til å redusere det totale antallet kommuner. Fra nyttår er vil det være 356 kommuner i Norge. Ved kommunevalget for fire år siden gikk innbyggerne til valg i 428 kommuner – 72 flere enn i år. Rundt tredve av de drøyt sytti kommunene der Høyre har hatt ordfører de siste fire årene, slår seg sammen med én eller flere nabokommuner. Derfor er det vel så interessant å se på hvor stor andel av ordførerne Høyre kapret sist: 17, 3 prosent. Å få like stor andel med det resultatet Høyre endte på, vil bli krevende. smp-stories-bottom-widget matrix-tags curate-widget lfa

Unge Høyre - Norge på sitt beste

  1. Viktige saker for høyre students
  2. Det nye kristiansand bompengeselskap
  3. Viktige saker for høyre windows
  4. Viktige saker for høyre beginners
  5. Barn født i utlandet - Skatteetaten

Partiet Høyre ble stiftet i 1884. Partiets formålsparagraf fra 1971 slår fast at «Høyre vil føre en konservativ fremskrittspolitikk, bygget på det kristne kulturgrunnlag, rettsstaten og folkestyret, for å fremme personlig frihet og sosialt ansvar, medbestemmelse og eiendomsrett, og et forpliktende nasjonalt og internasjonalt samarbeid. » Oslo Høyre vil føre en politikk som forsterker innbyggernes og familienes muligheter til å ta egne valg og forme sin egen fremtid. Oslo er mulighetenes by. Få andre steder har familier og enkeltmennesker de samme mulighetene til å leve de livene de ønsker og til å virkeliggjøre drømmene sine. Mangfoldet som finnes i Oslo gjør at mulighetene til å ta egne valg er størst her. Oslo Høyre arbeider også for at Oslo skal være verdens mest miljø -og klimavennlige storby. Når vi tar vare på vårt lokale miljø, reduserer vi også vårt globale klimafotavtrykk. Det må være enkelt for oss alle å gjøre gode miljøvalg i hverdagen. Oslo Høyres viktigste grep for at Oslo skal være en bedre by for oss som lever her er – å sørge for at kommunens tjeneste- og velferdstilbud for oss som innbyggere har høy kvalitet – å bidra til valgfrihet og muligheter slik at vi kan skape det beste for våre nærmeste – at næringslivet har de beste vilkårene for nyskaping og vekst VÅRE PUBLIKASJONER

ruter-selvkjørende-busser
Sunday, 01-Jan-23 08:12:02 UTC