Rødvin Til And

Vm Hurtig Og Lynsjakk 2019, Vm Hurtig Og Lynsjakk 2013 Relatif

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon I disse dager går VM i hurtig- og lynsjakk i St. Petersburg i Russland. Mesterskapet ble flyttet, da det opprinnelig skulle gå i Saudi-Arabia, slik det gjorde i fjor. Det fikk Norges Sjakkforbund til å juble. I fjor var det nemlig stor kontrovers rundt mesterskapet. Blant annet nektet verdens den gang nest best rangerte kvinnelige sjakkspiller å delta i protest mot behandlingen av kvinner i landet. Israelske spillere fikk ikke delta, da de ble nektet visum. Ett år seinere kaller Torstein Bae det «utrolig» at man kan legge et internasjonalt mesterskap til Saudi-Arabia. - Det er ikke noe mer å si om det, egentlig, sier Bae til Dagbladet. ENGASJERT: NRKs sjakkekspert Torstein Bae er tidligere president i Norges Sjakkforbund og advokat. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer Fornøyd Vibeke Ekeland Grønn, som er gift med en annen NRK-ekspert, Atle Grønn, er visepresident i Norges Sjakkforbund. Hun var veldig engasjert i saken, både hva gjaldt den kvinnelige deltakelsen og israelernes visum-nekt.

Photos

Da dette mesterskapet ble flyttet, meldte Norges Sjakkforbund i en pressemelding at de var veldig fornøyde. - Alle de nordiske landene har presset på for at alle FIDE-mesterskap skal arrangeres i land der alle kvalifiserte deltakere er velkomne - uansett nasjonalitet, sier Grønn til Dagbladet. Grønn er sonepresident for de nordiske landene i FIDE. Hun fortsetter: - Jeg hadde ønsket at Saudi-Arabia ikke ble med på lasset, men dette er sannsynligvis en del av et kompromiss inngått mellom partene for å lykkes i å få flyttet arrangementet. Blant kompromissene er at turneringen har beholdt navnet - King Salman World Chess Championships. Salman bin Abdul Aziz Al-Saud er konge i Saudi-Arabia. Kontroversiell fyr Det har skjedd store ting i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) det siste året. Forbundets mildt sagt kontroversielle president Kirsan Iljumzjinov er byttet ut med Arkadij Dvorkovitsj. Russiske Iljumzjinov skal ha vært venn med folk som Bashar al-Assad og Muammar al-Gaddafi. Han hevder også at han ble kidnappet av en UFO.
  1. Vm hurtig og lynsjakk 2019 update
  2. Vm hurtig og lynsjakk 2019 news
  3. Vm hurtig og lynsjakk 2019 live
  4. Vm hurtig og lynsjakk 2019 vg

– Å vinne begge to, er veldig vanskelig. Men om noen skal klare det, så er det Magnus. Hammer er enig med Baes vurdering av hvor mulighetene er best: – Basert på resultatene i de siste mesterskapene, er større sannsynlighet i lynsjakk enn i hurtigsjakk. les også Carlsen-manager ringes ned etter Carlsens «Fantasy»-suksess Her er favorittene – VM i hurtig- og lynsjakk handler ikke bare om de beste spillerne, men også de som kan ha sitt livs turnering, sier Jon Ludvig Hammer. – Det dukker gjerne opp noen unge gutter, som gjerne vil vise seg fram – og som har kapasiteten. Her er 10 favoritter i VM: Magnus Carlsen (29), Norge: Regjerende verdensmester i lynsjakk. Seks VM-titler i fartsdisiplinene. Maxime Vachier-Lagrave (29), Frankrike: Verdensener i hurtigsjakk. Hikaru Nakamura (32), USA: Verdensener i lynsjakk. Aleksandr Grisjtsjuk (36), Russland: To ganger verdensmester i lynsjakk. Sergej Karjakin (29), Russland: V-mester lynsjakk 2016. På hjemmebane. Jan-Krzysztof Duda (21), Polen: Fulgte Carlsen til siste slutt i lynsjakk i fjor.

Kunstig intelligens har hjulpet Magnus Carlsen til nye høyder. 31. des. 2019 19:15 smp-stories-top-widget Sommeren 2018 ble det snakket om en verdensener i stagnasjon. Carlsens sjakkspill gnistret ikke og så ut til å mangle inspirasjon. Noen måneder senere sto nordmannen i reell fare for å miste førsteplassen på verdensrankingen. Halvannet år senere holder Carlsen alle de tre store VM-titlene. Det er en bragd han er alene om i sjakkhistorien. Han hadde også trippelen mellom juni 2014 og oktober 2015. I romjulen kronet 29-åringen et eventyrlig 2019 med VM-gull i både hurtig- og lynsjakk. Han møter også det nye året som verdensener i tre av tre disipliner, og i langsjakk har han ikke tapt siden 31. juli 2018. Så hva forklarer Carlsens forvandling? Han har selv pekt på økt selvtillit og ny inspirasjon. Det siste fant han blant annet i AlphaZero, som er en selvlærende forskningsalgoritme utviklet av Google. Den er basert på kunstig intelligens og skiller seg ut fra tidligere sjakkcomputere.

Carlsens bruk av Google-forskning begeistrer: – En helt vanvittig prestasjon

vm hurtig og lynsjakk 2019 map

– Jeg må bare fortsette med mer av det samme som i India, sier Carlsen. – Der spilte jeg egentlig ikke så veldig fort. Men jeg klarte å balansere godt det å spille på intuisjon, og samtidig tenke litt dypere. Magnus Carlsen har hatt et eventyrlig 2019. Nå skal det avsluttes i Moskva. – Det har vært veldig mange høydepunkter, men det er det som skjer sist, som folk husker best. Derfor har jeg lyst til å avslutte året på en god måte, sier han til VG. Han har i alt vunnet ti VM – hvis vi tar med langsjakk, hurtigsjakk og lynsjakk. Hans aller første VM-seier kom i lynsjakk i 2009. I alt har han fire gull i lynsjakk og to i hurtigsjakk. Det som har kjennetegnet Magnus Carlsen i 2019 har fremfor alt vært aggressive åpninger. Han har gått rett i strupen på motstanderen. – Det har funket bra. Folk har blitt redde, sier han om motstanderne. Samtidig føler at han at den «edgen» har blitt litt borte nå utover høsten. – Derfor endrer jeg kanskje litt tilbake til det gamle nå. KLAR: Magnus Carlsen ser på VM i hurtig- og lynsjakk som en av årets viktigste oppgaver.

vm hurtig og lynsjakk 2019 movie

I løpet av fire timer lærte programmet seg å spille sjakk på skyhøyt nivå. – AlphaZero har vært viktig for mange, også for meg. Det har vært interessant å se de partiene. Jeg prøver ikke å spille som den, jeg spiller i stor grad som jeg har gjort, men det er kanskje noen nye åpningsideer, sa Carlsen til VG mandag. Les mer om AlphaZero: Ny oppfinnelse er en sjakk-sensasjon. Slik påvirkes Carlsen. Spiller mer aggressivt Hans Olav Lahlum mener Carlsen er en av ganske få spillere som får en effekt av verktøyet. – Du må være ganske god for å få praktisk nytte av å ha tilgang på disse AlphaZero-partiene. Det er mulig det gir ham en liten fordel, men det er fordi han rett og slett er best fra før, sier eksperten og viser til at det er snakk om komplisert sjakk. – Vanlige stormestere klarer ikke å lære så mye av AlphaZero. Det er en stor intellektuell bragd av Magnus å omforme så avansert sjakk til menneskelig sjakk, mener Atle Grønn. Aftenpostens sjakkekspert peker på at Carlsen nå våger å spille mer aggressivt og tar sjanser som bryter med «alt vi vet om å ta risiko i sjakk».

Youtube

I tillegg har påstander om korrupsjon og valgfusk stadig dukket opp - også hva gjelder tildeling av mesterskap. - Det var enda godt vi ble kvitt ham, flirer Bae. - Så vi må jo si at det er en forbedring i presidentposisjonen i FIDE. Så kan man jo tenke … Hva med Russland (som vertsnasjon for mesterskapet, )? Men det er i alle fall en arena vi deltar på i mange sammenhenger, selv om det finnes problematiske sider, sier Torstein Bae. NRK-eksperten fortsetter: - Men jeg føler det er vesensforskjell her. Trakk seg i protest Ukrainske Anna Muzichuk var regjerende verdensmester i hurtig- og lynsjakk da hun valgte å trekke seg fra lekene i fjor. Det i protest mot behandlingen av kvinner i landet. Det skrev Muzichuk i et Facebook-innlegg. - Jeg nekter å spille etter andres regler, jeg vil ikke bruke en abaya (et ytterplagg som bla. dekker håret, ), jeg vil ikke ha følge hver gang jeg går ut, og jeg vil generelt bare ikke føle meg som en annenrangs skapning, skriver Muzichuk. FIDE var klare på at det ikke ville være nødvendig for deltakerne å blant annet kle seg i en hijab eller abaya.

Han har uttrykt at han ønsker å spille for Frankrike. Han ville ikke kommentere saken for VG under VM. I september hoppet judoutøveren Saeed Mollaei av og skal heretter representere Tyskland. Alireza Faghani, en internasjonalt anerkjent iransk fotballdommer, har forlatt hjemlandet til fordel for Australia. Publisert: 13. 01. 20 kl. 08:26 Derfor forlater Harry og Meghan kongehuset Microsoft kan få en andel av inntektene dersom du kjøper noe ved å klikke på de anbefalte lenkene i denne artikkelen. Neste artikkel Nevnte annen siktet i tidlig avhør Sett MSN som startside Klikk på Lagre fil i popup-vinduet. Klikk på pilknappen oppe i hjørnet på nettleseren. Klikk for å kjøre den nedlastede filen. Klikk på Kjør hvis du blir bedt om det. Ved å klikke for å kjøre denne nedlastede filen, godtar du Microsofts tjenesteavtale og personvernerklæring. Installering gjelder for Internet Explorer, Firefox, Chrome og Safari. Startet ikke nedlastingen? Prøv igjen

© Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA MEDALJEVINNER I OL: Kimia Alizadeh. Kimia Alizadeh (21) er Irans eneste kvinnelige medaljevinner i et OL. Nå hevder hun at hun har hoppet av. 21-åringen har postet på Instagram at hun har forlatt Iran, fordi hun ikke ønsker å være en del av «hykleri, løgn, urettferdighet og smiger». Irans halvoffisielle nyhetsbyrå ISNA melder at hun har flyktet til Nederland. Kimia Alizadeh driver med taekwondo og tok bronse i Rio-OL for tre og et halvt år siden etter seier over svenske Nikita Glasnovic i bronsefinalen. Hun beskriver avgjørelsen om å hoppe av som vanskelig, men uunngåelig. Hun kritiserte blant annet at iranske kvinner må bruke hodeplagget hijab og beskyldte funksjonærer for sexisme og mishandling. – De tok meg med hvor de ville, jeg hadde på meg det de sa jeg skulle ha på meg. Jeg gjentok alle meninger de sa til meg. Når de hadde muligheten, så utnyttet de meg. Jeg var ikke viktig for dem. Ingen av oss var viktige for dem. Vi var bare verktøy, skriver Kimia Alizadeh.

kakekrigen-2016-deltakere
Sunday, 08-Jan-23 02:36:11 UTC